Erasmus


Програма Європейського Союзу — ERASMUS+

ДП “Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції” бере участь у Проекті Європейського Союзу Еразмус+ у напряму Розвиток потенціалу вищої освіти “Поліпшення навичок з лабораторної практики у фахівців агро-продовольчого сектору Східної Європи/AgLab”.

З метою активізації співпраці в рамках згаданого проекту підписано Меморандум між ДП “Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції” та Національним університетом м. Любляна (Словенія).

Дата початку проекту: 15.10.2017
Тривалість проекту: 36 місяців
Дата закінчення проекту: 14.10.2020
Мета проекту: Покращення контролю якості продукції агро-продовольчого комплексу у країнах, що стали асоційованими членами Європейського Союзу шляхом покращення навчання фахівців.

Очікувані результати:
— створення спеціалізованих курсів для післядипломного навчання працівників лабораторій;
— оновлення навчання, що проводиться лабораторіями;
— створення платформи для постійного співробітництва та обміну інформацією між університетами та лабораторіями країн ЄС та партнерських країн.

В період з 9 по 13 квітня 2018 року відбувся навчальний візит представника ДП “Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції” до м.Терамо (Італія).

В ході візиту учасники відвідали Університет м. Терамо, експериментальний інститут зоопрофілактики м. Терамо, компанії De Cello та Chitra vini, де познайомились з етапами виробництва продукції та роботою лабораторій якості на підприємствах.

Взяли участь в лабораторній роботі щодо визначення антиоксидантів в продуктах харчування, виявлення пестицидів, вивчили проведення сенсорного аналізу та вакуумного просочування.

В період з 7 по 11 травня 2018 року відбувся навчальний візит представника ДП “Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції” до м.Любляна (Словенія).

В ході тренінгу учасники відвідали Агрономічний факультет Університету м. Любляна, де детально познайомились з роботою лабораторії кафедри селекції та генетики, брали участь в проведенні лабораторних досліджень, а саме визначали якість сільськогосподарської продукції, яка надходить від підприємств.